Endive Skagen

IMG_6399

I dag är det MORS DAG! 

Ser på bloggen att många har tittat på Gertruds sockerkaka och på min smulpaj, själv hade jag tänkt baka några bakelser men fick inte tag på färdig vaniljcreme så det får bli enkel smulpaj med rabarber och päron i stället. Glass till blir gott och festligt. Jag har stått i köket och lagat god mat i portionsförpackningar till min mamma som hon kan ta ur frysen och värma själv, då hon inte längre lagar mat. Maten kan annars bli ett stort problem för äldre som inte har restaurang att gå till. Specialbehov och konsistens kan också ställa till det, så ibland är det enklast och godast att laga själv och från grunden det hon gillar och kan äta! Min mamma Svea blir 92 år i höst och förtjänar att få god mat som sätter guldkant på tillvaron. Torskrygg med äkta hummersås och potatismos, Kummel med lättförvälld bladspenat, persilje och äggsås samt färskpotatis som hemtjänst får koka blir nog bra. Sedan står sillbullar med korintsås och wallenbergare också på menyn. Kummel har förresten blivit en av mina favoritfiskar. Så jag ska nog kunna leverera ett bra kummelrecept så småningom. Men i dag blir det ett entré recept!

 

 Endive Skagen är härlig vårmat och så lätt att åstadkomma, soliga dagar vill man inte alltid stå i köket långa stunder! Ett fiffigt alternativ när det kommer glutenfria gäster till hem där det är ovanligt med glutenfritt. Den serveras som förrätt med sval cider eller ett gott vitt vin till. Gräslöken kommer från en kruka som har stått ute hela vintern.

Endivens krispiga och lite bittra smak passar bra till mjuk och krämig skagenröra. Sen är det ju inte fel att det ser elegant och snyggt ut också. För att förenkla det hela är det skagenröra från fiskdisk,”den är sjukt god” också !

https://ambrosiasglutenfria.com/2014/02/25/glutenfri-toast-skagen/

Här är länken till ett förenklat recept på skagenröra med hemgjord majonäs. Majonäsreceptet finns under surdegsknäckebrödet! Jag brukar ibland använda romkornen som finns i räkorna men det ser snyggare ut med de röda romkornen tycker jag.

Så här lätt är det att odla gräslök i kruka från en tuva köpt gräslök.

IMG_6684 IMG_6687

2 tankar om “Endive Skagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s