Laxrullar med pepparrotscreme och rom

IMG_3989

De här läckra laxrullarna passar bra på vårens buffebord eller till förrätt. De är så enkla och roliga att göra i stället för en smörgåssnitt t.ex. Ibland kan man avstå bröd och hitta på något annat gott i stället tycker jag. Den som inte gillar kaviar kan ta enbart gräslök eller finhackad dill i stället. Jag brukar köpa skivad kallrökt lax i fiskdisk för den är så mycket godare än den färdigförpackade tycker jag. Färskriven pepparrot ska det också vara och färsk gräslök.

Blanda Philadelphiaost med riven pepparrot till önskad smak. Om mer lättbredd kräm önskas så kan man blanda ut den med lite creme fraiche. Dela laxskivorna om de är för stora och bred krämen på ena sidan av laxskivan. Rulla ihop till en rulltårtsbit och toppa med rom och finklippt gräslök.

De här små läckerbitarna kan ätas med kniv och gaffel eller som sushi med fingrarna till ett glas bubbel före maten men då får de inte vara för stora.

Ha en trevlig helg och hoppas att det inte blåser för hårt på er utan att vi får sol och värme nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s