Glutenfri Toast Skagen

IMG_6336

Toast Skagen på klassiskt vis som Tore Wretman komponerade är något av det godaste som finns tycker jag. Brödet ska vara kantskuret och stekt i smör, skagenröran ska innehålla hemgjord majonäs eller Hellmans majonäs. Finhackad rödlök eller riven pepparrot, och den ska helst stå ett tag i kylskåp om den innehåller lök så att aromerna går ut i hela skagenröran. Finhackad dill ska det också vara och räkorna ska vara färska och handskalade. Löjrom på toppen är kronan på verket, men ibland går det bra utan också! Brödet som passar bäst till är mitt glutenfria formbröd (recept under bröd utan surdeg).IMG_3756

En annan variant på Toast Skagen är gjord på mitt glutenfria surdegsknäcke som är brett med smör och toppat med sjögräs, Skagenröra och riven pepparrot med sting är bäst till. (recept på glutenfritt surdegsbröd under surdegsbröd).

Hemlagad majonäs

Så här enkelt är det att göra hemgjord majonäs: jag tar ett helt ägg men gulor går också bra. Lägg det i en smal stavmixer behållare och tillsätt ca 1/2 msk ljus vinäger, 1 1/2 tsk dijon senap, lite örtsalt ev. rivet citronskal och några droppar citron. Mixa och häll på solrosolja i en smal stråle och mixa under tiden tills majonäsen är lagom tjock. Smaka av.

IMG_3813

En tanke på “Glutenfri Toast Skagen

  1. Ping: Endive Skagen | AMBROSIAS glutenfria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s