Julskyltning

IMG_3392

IMG_3393

http://www.hemmetsjournal.se/Jul/Julpyssel/Nostalgimack-i-skon-retrostil/

http://www.ica.se/recept/matskolor/dessert-godis/pepparkakshus/ (Smart att bara doppa sidorna i smält socker, inga limpistoler här inte!)

I år tror jag att jag ska göra ett pepparkakshus, det finns färdig glutenfri pepparkaksdeg att köpa för den som inte hinner göra egen. Men ett gott hembakat bröd tycker jag att man bör unna sig som glutenfri i Jul. Att ta en tur på stan innan den värsta julrusningen startar är roligt också. Jag brukar kolla i skyltfönstren efter inspiration till olika bakverk alltid går det att hitta något att lägga på minnet som t.ex det lilla hjärtefönstret på pepparkakshuset. Att googla på bilder av pepparkakshus är också fantastiskt då det finns så många olika fantasifulla hus och t. om en retro bensinmack, barnen brukar älska att pyssla med sina föräldrar till jul så varför inte bygga en mack tillsammans.

Låt mig också få påminna om Kalaki kakan som ser julig ut om den dekoreras som på bilden, alla är ju inte förtjusta i snö och slask utan längtar kanske till Hawaii. Lyssna gärna på barnens sång från Hawaii som finns på receptet. Glutenfri banankaka under kategorin mjuka kakor längst ner till vänster.

IMG_3740

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s