Rabarber och jordgubbskompott

IMG_4263IMG_4253

Rabarber och jordgubbar är så gott tillsammans. Här har jag valt ut 3 röda mjälla normalstora rabarberstänger som jag blandat i skurna bitar tillsammans med 250 g skurna jordgubbar. Eller ta lika mycket rabarber som jordgubbar. Hur mycket kompotten behöver sötas beror på hur sur rabarbern är, röda mjälla stänger och söta jordgubbar kräver nästan inget socker, men sura stänger kan kräva en hel del. Smaka av tills det blir bra. 

Låt det koka tillsammans i lite socker och minimalt med vatten, någon matsked bara. När det kokat ner och ser klart  ut ca 10 minuter, så tillsätt lite vaniljpulver eller vaniljsocker.

I de övre glasen har jag varvat först kompott sedan blåbär och grekisk yoghurt smaksatt med lemon curd. Till en deciliter yoghurt tog jag 1 msk lemon curd. Sedan toppade jag med skurna  jordgubbar, citronmeliss och en tusensköna.

I det undre glaset så har jag kompott, skurna jordgubbar och vispad grädde blandat med grekisk yoghurt hälften av varje smaksatt med  lemoncurd. Toppat med smulad mandelkaka och myntasocker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s