Torskrygg i paket

IMG_4275IMG_4279

Det här är mat som är rolig att laga på sommaren och små barn kan också vara med och göra paketen. Nu till midsommar kan det vara gott  med fisk som omväxling till  grillat kött.

Att samlas kring grillen är kul och  för dem som älskar fisk blir foliepaketen uppskattade.Grädde, vitt vin, torskrygg, tomat, purjolök och sparris bildar en oemotståndlig smakkombination. Alkoholen lär försvinna i värmen men den som vill kan ta cider i stället. Ät med nykokt färskpotatis till, direkt ur paketen. Eller lägg upp varje rätt elegant på en lite djupare vid tallrik och servera med kniv och gaffel samt sked till all den goda såsen.

Till varje paket behövs

1 bit torskrygg utan skinn

några bitar skivad purjolök

1 medelstor tomat i skivor

några bitar grön sparris

havssalt och nymalen vitpeppar

2 msk vitt vin

1/2 dl vispgrädde

1 klick smör

Tillred paketen i dubbla ugns foliepapper och se till så att ingen springa finns nedåt där saften kan rinna ut. Gör till båtar som syns på bilden. Lägg i torskryggen och grönsakerna, salta och peppra. Häll på grädde, vin och smörklick. Nyp ihop foliepaketet. Titta att inget läcker ut. Placera paketen på grillen och värm i ca 20- 30 minuter. Kontrollera att grönsakerna är klara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s