SAKURA

IMG_4058  IMG_4048IMG_4044IMG_4046

Sakura betyder körsbärsblomma på japanska,  körsbärsträdens blomning firas med en fest och picknick under de blommande körsbärsträden. Det kallas Hanami eller hana matsuri,  picknickkorgen kan bestå av olika bentolådor. De är mycket fantasifulla och tilltalar barnen särskilt, skojiga exempel på dem finns på denna länk. (För att komma tillbaka hit klicka på vänsterpilen.)

https://www.google.se/search?q=bentobox&rlz=1C1FLDB_enSE535SE552&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=NJB0U5OfD-LMygOL7YLIDw&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1920&bih=1137

Jag har lyckan att ha en fullvuxen japansk körsbär i min trädgård, det är den som syns på bilderna. Så nu ska vi ha hanamifest, den som inte har ett eget körsbärsträd kan ju bege sig till Kungsträdgården och ha pickninck där.

Traditionell japansk frukost består inte av smörgås utan ris, fisk, omelett, misosoppa, grönt te och andra tillbehör.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s