Glutenfri surdeg (lätt som en plätt)

Nu tar jag om den glutenfria surdegen för att visa att det är superenkelt är göra den på drygt ett dygn.

Allt som behövs är vatten, äpple, mjöl och glutenfritt surdegspulver (Finax).

Blanda glutenfritt mjöl och 1,5 msk surdegspulver i en mindre burk, riv 2 msk äpple ner i burken och blanda ut med friskt kallt vatten till en lös gröt. Sätt på lock och ställ den på ljummen plats till nästa dag. Fyll då på med mer mjöl och vatten i burken ( det skall finnas jäsutrymme kvar i burken) och låt stå tills det börjar bubbla. Mer exakta mått finns under glutenfri surdeg.

Alla föräldrar som vill sitt barns bästa måste prova att baka med surdeg, särskilt för barn som äter glutenfritt är det viktigt då surdegsbröd har så många hälsofrämjande egenskaper och som tack för det får man dessutom ett saftigt smakrikt och hållbart bröd som inte möglar i första taget. Den levande surdegen hjälper jäsprocessen och mängden vanlig jäst kan reduceras avsevärt.

IMG_3752

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s