Glutenfria Julkyssar

IMG_5516 IMG_5515IMG_5510

Det här blir mitt bidrag till en julig småkaka ”Julkyssar”. Med smak av julens kryddor samt lingonsylt och rostad mandel.

De passar också bra att ge bort i present. Fina påsar finns att köpa på Panduro hobby liksom vackra snören i textil.

Jag har räknat ut att varje kaka endast innehåller ca 1/3 tesked socker, lingonsylten är ej medräknat. Den mängden tycker jag inte att man behöver vara rädd för. Den här gången blev det 30 kakor och 3 msk socker.

Receptet är samma som i Hallonkyssar med tillägget 1 1/2 tsk färdig pepparkakskrydda och 1 tsk vaniljsocker samt lingonsylt i stället för hallonsylt. Samt lite rostade mandelflarn på toppen. Mandelflarnen rostas lätt i stekpanna. Lägg över en klick lingonsylt i en kopp och häll bort överflödig vätska innan den används. Låt kakorna stå inne ca 5 minuter längre än Hallonkyssarna. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s