Glutenfri snabb smörgåstårta eller smörgåsbakelse

IMG_5279 IMG_5288 IMG_5308I

IMG_5302

I dag var det en liten fest hemma hos mig, och jag vill dela med mej av tricket att göra smörgåstårta när tiden inte räcker till att baka formbröd. Den lilla tårtan består av två smörgåsbakelser som jag satt ihop. Det är helt enkelt Frias glutenfria formbröd som jag skurit bort kanterna på. Alltså totalt 8 skivor formbröd med fyllning emellan och ovanpå. Fyra skivor i varje bakelse. Superlätt men det är viktigt att skära bort kanterna annars blir tårtan torr och hård. Kanterna kan torkas till ströbröd. Jag använder en och samma fyllning till alla lager. Den här fyllningen är nästan likadan som i mitt tidigare recept på smörgåstårta men här har jag bytt ut dillen mot röd stenbitsrom och lagt till lite gräddfil. Den stora smörgåstårtan består av ett vanligt fryst landgångs formbröd i dubbla rader så det blev bra yta för toppingen. Den stora tårtan har inte fyllning struket på översta lagret bara smör.

Recept på formbröd finns här på bloggen.

Till en stor smörgåstårta och en liten

 5 dl creme fraiche

2 dl gräddfil

170 g röd stenbitsrom (spar till toppingen)

250 g hackad crab fish

Allting blandas. Bred smör på alla ovansidor. Stryk ut fyllningen som kommer på kanterna och dekorera med purjolök eller gurkskivor.

Topping

Räkor

Röd stenbitsrom

Purjolök

Körsbärstomater

Citronskivor

Salladsblad, körsbärstomater och äggklyftor ev. som dekoration

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s