Långfredag

IMG_3976

I går var kocken Fredrik Eriksson med på Nyhetsmorgon i TV4 där han bl.a lagade en äggröra med stuvade nässlor och kalixlöjrom. Det såg så gott ut att jag gjorde det till lunch. Min kalixlöjrom var fryst och några nässlor hade jag inte så det blev gräddstuvad ruccola som hackats först och röd rom som jag hade i en burk. Det fungerade bra med ruccolan som fick puttra en stund tills den mjuknat, jag redde med lite maizena och den fick koka upp på nytt. Att stuva ruccola kan vara ett bra tips för att slippa slänga ruccola som man vet kommer bli dålig om den inte går åt. Förväll den lätt i vatten och frys in i stället. Men i helgen ska jag plocka nässlor och göra nässelsoppa.

I dag ska jag sjunga i min kör som framför Stabat Mater av Pergolesi, jag hade gärna bevistat en körkonsert som framför Membra Jesu nostri av Buxtehude men det krockar med vår konsert så jag har lyssnat på den på You Tube.

PS. Ruccolastuvningen ska ätas a la minute, den blir inte god av att stå en längre stund

.https://www.youtube.com/watch?v=qseL48TGIHI

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s