Getostädel på glutenfritt tunnbröd med plommonmarmelad

image

Jag har varit på Löt Gårdsmejeri i Östergötland. Där tillverkar man hantverksmässigt svenska delikatessostar av getmjölk men även produkter av komjölk finns. Som den goda syrade grädden som går att vispa. Det ligger mycket idylliskt på östgötaslätten och besökaren får provsmaka det mesta under kunnig ledning. Vi var ett gäng som åkte husbil dit på den lilla slingriga vägen till mejeriet. Husbil är förresten otroligt kul när man vill ut men ändå ha huset med!

Det var stadsfest i Linköping så våra  trevliga ”mejerister” var där denna dag, men vi fick ändå bra service av en volontär på gården. Det finns bilder på mitt instagram konto från besöket där.

På det hembakade tunnbrödet ligger getädel och en getost med nässlor i. Den hade en ton av kantarell i osten som jag gillade. Till det så ligger lite hemkokt plommonmarmelad med en hint av lakrits. Recept finns på bloggen, likaså recept på glutenfritt tunnbröd. I år ville vissa tunnbröd bli lite mjuka men då kan man torka dem i 50 gradig ugnsvärme. Det är också viktigt att göra dem riktigt tunna. En del av degen fick vila till nästa dag och då hade smakerna utvecklats i brödet. Jag naggar dem också med en sticka före gräddning. I stället för bakpulver kan man ta lite jäst och färsk surdeg i för den som vill det då blir de ännu godare tack vare jäsningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s