Ströbröd

Det går lätt att göra eget ströbröd  om det finns tillgång till en blender. Det brukar alltid bli lite kanter över som jag låter torka först i en papperspåse där jag samlar på bröd, sedan i en öppen form. Den får stå ett par veckor, gärna i ugnens eftervärme tills brödet är helt torrt. Sedan mixar jag brödbitarna i omgångar och förvarar ströbrödet i en burk i kylen. Det går också att frysa ströbröd. Det är mycket lönsamt att göra eget glutenfritt  ströbröd ! Samt att det är skönt att ha rejält med ströbröd hemma. När det blir kanter över från brödet till en smörgåstårta t.ex är det perfekt att spara det till ströbröd. Jag slänger aldrig bröd i så fall får fåglarna det som blir överskott.

IMG_3149

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s