Glutenfritt parmesanfrökex

IMG_5948

Det här lilla kexet är så lätt att göra! Parmesanosten gör dem spröda men vanlig grovriven ost var inte så bra då de blev lite sega.

Finriv 1 dl parmesanost

Tillsätt 1 msk linfrön och 1 msk sesamfrön (svarta och vita) och blanda om.

Lägg upp högar som till plättar och låt smälta på hög värme i non stick stekpanna, vänd dem med stekspade och grädda lite på undersidan också. Det får inte vara för tunt lager då blir de sköra.

Jag gräddade i stekpanna för jag ville pröva om det gick då det var bråttom, men det bör gå att göra traditionellt i 200 grader ugnsvärme på bakplåtspapper under ca 5 minuter. Då lägger man också upp högar som plattas till lite och som får smälta ut. Svalna sedan på plåten.

Osten på bilden kommer från en butik som heter Papilles ost och chark https://www.facebook.com/PapillesOstChark. Där finns så mycket gott, bla Bredsjö blå, ost som lär vara Karl Jans favorit. Den är gjord på fårmjölk och har lite blåmögel  av roquefort typ. Den andra osten är en nystekt grekisk får och getost Saganaki med lite balsamicosås och finklippt gräslök.

Den härliga marmeladen av hjortron, kommer det recept på senare. Lite om att göra eget starkvin på frukt blir det också.

3 tankar om “Glutenfritt parmesanfrökex

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s